Εύκολες συνταγές

Όπως ακριβώς αγοράστηκε από το κατάστημα! Συνταγή για σπιτικό κιμά Pide

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή για σπιτικό κιμά που έχει γεύση όπως αγοράστηκε από το κατάστημα! Το Pide είναι ένα παραδοσιακό τουρκικό πιάτο, παρόμοιο με την πίτσα, αλλά με μοναδική ανατροπή. Αυτή η συνταγή συνδυάζει μια γευστική γέμιση κιμά με μια μαλακή και μαστιχωτή ζύμη, με αποτέλεσμα μια λαχταριστή γαστρονομική εμπειρία. Είτε μαγειρεύετε για μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε ένα ανακουφιστικό γεύμα, αυτός ο σπιτικός κιμάς δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ.

Συστατικά

Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε αυτόν τον υπέροχο κιμά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια

Ζεστό νερό
1 φλιτζάνι

Ενεργή ξηρή μαγιά
1 πακέτο

Ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Μοσχαρίσιος κιμάς
1 λίβρα

Κρεμμύδι
1 μεσαίο

Κόκκινη πιπεριά
1

Ντομάτα
2

Σελίδες σκόρδο
2

Τουρκικά μπαχαρικά
1 κουταλιά της σούπας

Μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Φρέσκος μαϊντανός
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή με κιμά, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (μεγάλα και μικρά)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Κλάστης
  • Ταψί
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μαχαίρι και ξύλο κοπής
  • Τηγάνι
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Φούρνος

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο.
3. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
5. Τοποθετήστε τη ζύμη ξανά στον κάδο του μίξερ, σκεπάστε τη με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ενώ περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη, μπορούμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία της γέμισης με κιμά.

  1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, χωρίζοντάς τον σε μικρά κομμάτια με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
  3. Ανακατεύουμε την κόκκινη πιπεριά και την ντομάτα σε κύβους. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Πασπαλίστε το μείγμα με τουρκικά μπαχαρικά, μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
  5. Αφαιρέστε τη γέμιση από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη και κρυώσει η γέμιση, ήρθε η ώρα να μαζέψουμε το παϊδάκι μας!

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 425°F (220°C).
  2. Χτυπήστε τη ζύμη για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Χωρίστε το σε 4 ίσα μέρη και πλάθετε κάθε μερίδα σε μια βάση ωοειδούς σχήματος, τεντώνοντάς το και ανοίγοντάς το σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  3. Μεταφέρετε τις βάσεις σε ένα ταψί με επένδυση περγαμηνής.
  4. Απλώστε τη γέμιση του κιμά ομοιόμορφα στις βάσεις, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα στις άκρες.
  5. Αλείψτε τις άκρες των πιάτων με ελαιόλαδο για να τους δώσετε μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα όταν ψηθούν.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πίτες και να ψηθεί η ζύμη.

Βγάζουμε τα πιτάκια από το φούρνο και τα γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Τώρα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σπιτικό κιμά είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για το φουσκωμα της ζύμης, την προετοιμασία της γέμισης του κιμά και τη συναρμολόγηση των πιτών. Ωστόσο, ο πραγματικός χρόνος πρακτικής άσκησης είναι περίπου 30-40 λεπτά. Είναι μια υπέροχη συνταγή για ένα χαλαρό απόγευμα, καθώς ο χρόνος αναμονής σας επιτρέπει να ασχοληθείτε με άλλες δραστηριότητες ή απλά να χαλαρώσετε όσο φουσκώνει η ζύμη.

Απολαύστε το ταξίδι μαγειρικής και το υπέροχο άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1. Για τη ζύμη, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ζεστό αλλά όχι πολύ καυτό, καθώς αυτό μπορεί να σκοτώσει τη μαγιά. Η αφρώδης υφή υποδηλώνει ότι η μαγιά είναι ενεργοποιημένη και έτοιμη για χρήση.
2. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για να δημιουργηθεί γλουτένη, η οποία δίνει στο pide την μαστιχωτή υφή του. Εάν η ζύμη κολλάει, μπορείτε να πασπαλίζετε ελαφρά τα χέρια σας και την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι.
3. Όσο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για τη γέμιση, προσέχουμε να μην καούν. Ανακατεύουμε συχνά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν για μια πλούσια γευστική βάση.
4. Προσθέστε ελεύθερα επιπλέον λαχανικά ή μπαχαρικά στη γέμιση του κιμά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά βότανα ή ακόμα και να προσθέσετε μια πινελιά θερμότητας με νιφάδες τσίλι.
5. Όταν διαμορφώνετε τις βάσεις της πίδας, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά λεπτές ώστε να επιτρέπουν ομοιόμορφο ψήσιμο, αλλά αρκετά στιβαρές ώστε να συγκρατούν τη γέμιση χωρίς να σκίζονται.
6. Αλείφοντας τις άκρες των πιάτων με ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο δημιουργείται μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα και βοηθά να σφραγιστούν οι άκρες.
7. Προσέχετε τους πίτες κατά το ψήσιμο για να μην παραβράσουν. Θα πρέπει να είναι χρυσαφί από πάνω και η ζύμη να έχει ψηθεί πλήρως.
8. Αφήνουμε τα πιτάκια να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να συγχωνεύονται και διευκολύνει τον χειρισμό τους.

Τώρα που οι σπιτικοί μας κιμάς είναι έτοιμες, ας εξερευνήσουμε τη θρεπτική τους αξία!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση διατροφικών αξιών για μια μερίδα σπιτικού κιμά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
3g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
450 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
2g

Πρωτεΐνη
15 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μερίδες που χρησιμοποιούνται. Οι προσαρμογές στο μέγεθος της μερίδας ή στις επιλογές συστατικών ενδέχεται να αλλάξουν το θρεπτικό περιεχόμενο.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε τον σπιτικό σας κιμά, μπορείτε να αναβαθμίσετε την εμπειρία με μερικά επιπλέον στοιχεία. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  1. Παραδοσιακά συνοδευτικά: Σερβίρετε το παϊδάκι με μια πλευρά από πικάντικα τουρσιά, φρέσκες ντομάτες, αγγούρια και ελιές. Αυτά τα παραδοσιακά τουρκικά συνοδευτικά συμπληρώνουν υπέροχα τις γεύσεις του πίδου.
  2. Σάλτσα γιαουρτιού: Ετοιμάστε μια απλή σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας απλό γιαούρτι, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο άνηθο και μια στύψα χυμό λεμονιού. Αυτή η κρεμώδης και δροσιστική σάλτσα προσθέτει μια απολαυστική αντίθεση στην πλούσια και αλμυρή πίτα.
  3. Σαλάτα: Συνδυάστε το παϊδάκι με μια τραγανή και δροσερή σαλάτα. Μια μεσογειακή σαλάτα με μαρούλι, ντομάτες, αγγούρια, κόκκινα κρεμμύδια, τυρί φέτα και λίγο ελαιόλαδο και ντρέσινγκ λεμονιού λειτουργεί υπέροχα.
  4. Λεμόνι κομμένο σε φέτες: Σερβίρετε το παϊδάκι με μερικές φέτες λεμονιού στο πλάι. Η πικάντικη γεύση εσπεριδοειδών μπορεί να στριμωχτεί πάνω από το πέλμα για μια επιπλέον έκρηξη φρεσκάδας.

Αυτές οι προσθήκες όχι μόνο βελτιώνουν τις γεύσεις αλλά δημιουργούν και μια οπτικά ελκυστική παρουσίαση. Τώρα, ας προχωρήσουμε στο να συζητήσουμε πώς να αποθηκεύσουμε τις νόστιμες σπιτικές μας πίτες κιμά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα φλοιών, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα τυλίξετε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή τα τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες. Όταν είναι έτοιμα να τα φάτε, τα ξαναζεστάνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παγώσετε τα pides για μεγαλύτερη αποθήκευση. Τυλίξτε κάθε μεμονωμένη πίδα σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη. Μπορούν να καταψυχθούν έως και 2 μήνες. Για να ξεπαγώσετε και να ζεσταθεί ξανά, αφήστε το παγωμένο πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά ξαναζεσταθείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να θερμανθεί καλά.

Τώρα, ας εξερευνήσουμε τα οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη συνταγή σπιτικού κιμά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ο σπιτικός κιμάς προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία λόγω του καλά ισορροπημένου συνδυασμού συστατικών του:

  1. Μοσχάρι κιμάς: Πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών Β. Επιλέξτε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
  2. Κρεμμύδια: Πλούσια σε

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button